• L'Étape - WordPress banner landingspagina

L’Étape Rotterdam by Tour de France Charity Rides staat in het teken van Samen Touren tegen Kanker! Samen de strijd aangaan voor een betere behandeling van kanker. Het doel: iedere patiënt het juiste medicijn, in de juiste dosis, op het juiste moment en voor de juiste duur voor een maximaal resultaat. Want ieder mens is anders.

Doelbesteding L’Étape Rotterdam by Tour de France Charity Rides

Verbeteren van de conditie van mensen met kanker voor de belangrijkste strijd van hun leven.

Jaarlijks krijgen meer dan 120.000 mensen in Nederland de diagnose kanker. Dit zijn meer dan 13 mensen per uur. De diagnose kanker komt aan als een mokerslag, bij zowel de patiënt als diens naasten.

Het project waar we geld voor ophalen, heeft als doel de kwaliteit van leven van alle kankerpatiënten vóór, tijdens en na de behandeling te verbeteren. Dit doen we door hen met behulp van digitale hulpmiddelen te begeleiden in het krijgen en behouden van een goede mentale en fysieke gezondheid.

Een betere fysieke en mentale gesteldheid van kankerpatiënten – in combinatie met meer regie over de eigen situatie – zorgt ervoor dat de behandeling beter aanslaat, het herstel sneller verloopt en de impact van de ziekte en behandeling kleiner is.

De positieve effecten van deze begeleiding willen we wetenschappelijk vastleggen en inbedden in het behandelingstraject, zodat patiënten deze begeleiding vergoed kunnen krijgen binnen het huidige zorgverzekeringssysteem. Met de steun van deelnemers en donateurs kunnen wij deze stap zetten voor alle mensen die getroffen worden door kanker.

Ervaringen van een patiënt

Wilt u meer weten hoe het prehabilitatie programma er in de praktijk werkt? Meneer Jansen deelt zijn ervaringen.

Lees meer over zijn ervaring met dit programma

Prehabilitatie project

Het project bestaat uit een pilot met een begeleidingsprogramma, met e-Health elementen, om de mentale en fysieke gezondheid op vier gebieden te verbeteren:

  1. Het stimuleren van lichamelijke activiteit
  2. Het bevorderen van gezonde voeding en eetgewoonten
  3. Ondersteuning bij het stoppen met roken en drinken van alcohol
  4. Psychosociale ondersteuning

Na afloop is er:

  • een wetenschappelijk bewezen duurzame aanpak met e-Health elementen voor het verbeteren van de mentale en fysieke gezondheid van patiënten met kanker,
  • die klaar is om gefaseerd op grote schaal (landelijk) te worden geïmplementeerd,
  • die wordt vergoed door de zorgverzekeraars,
  • die resulteert in een betere kwaliteit van leven voor elke kankerpatiënt.
Jan IJzermans

“Het verbeteren van de mentale en fysieke gezondheid, door aanpassingen in de levensstijl, is een zeer belangrijke ontwikkeling in het optimaliseren van de behandeling en het herstel van kankerpatiënten. Met uw steun kunnen we deze grote stap voor kankerpatiënten zetten.”

– Prof. dr. Jan IJzermans, hepatobiliair- en transplantatiechirurg, hoofd Sector HPB/Transplantatiechirurgie van het Erasmus MC