Donderdag 17 februari 2022 van 16.00 – 17.00 uur

Online informatiebijeenkomst voor patiënten met urologische kanker

Joost Boormans uroloog

Dr Joost Boormans

Online informatiebijeenkomst voor patiënten met urologische kanker

Op donderdag 17 februari 2022 van 16.00 -17.00 uur is er een online informatiebijeenkomst voor (ex)patiënten met blaaskanker en hun naasten. Onze specialisten op het gebied van blaaskanker behandeling gaan dan graag met u in gesprek over de nieuwste ontwikkelingen in de urologische kankerzorg.

Voor wie?

Onze specialisten van de expertgroep Urogenitale Tumoren staan (online) voor u klaar om u te informeren én om uw vragen te beantwoorden. Bent u niet in het Erasmus MC Kanker Instituut onder behandeling, maar wel elders? Dan is deze sessie zeker ook interessant voor u. Wij zorgen voor een live verbinding, waar u – samen met uw naasten- vanuit huis naar kunt kijken en/of aan kunt deelnemen. Wij nodigen u van harte uit om deze online bijeenkomst bij te wonen, uw vragen te stellen of met onze deskundigen in gesprek te gaan.

Panel en programma
Dr Joost Boormans, uroloog, leidt het gesprek. Er zijn vier clinici aanwezig voor een korte presentatie en het beantwoorden van vragen over diagnostiek en behandeling. Prof dr Chris Bangma, uroloog, is aanwezig als deskundige van het panel. Dit zijn de onderwerpen:

 • Welke begeleiding krijg ik als patiënt met uitgezaaide blaaskanker?
  Denise Kooper, oncologie verpleegkundige
 • Kan ik veilig mijn blaas behouden?
  Dr Martine Franckena, radiotherapeut-oncoloog
 • Kun je een blaasverwijdering en stoma maken met de robot?
  Drs. Danielle van Diepen, uroloog-oncoloog gespecialiseerd in robot chirurgie
 • Immunotherapie bij uitgezaaide blaaskanker; Wat is de werking en wat zijn mogelijke bijwerkingen?
  Dr Debbie Robbrecht, internist oncoloog

Deelnemen
Wilt u aan deze bijeenkomst deelnemen? Stuur dan een bericht naar patientenseminar@erasmusmc.nl. U ontvangt daarna van ons een mail met een link die u toegang geeft tot de bijeenkomst. De link werkt vanaf 15.50 uur. U kunt -als u wilt- ook anoniem deelnemen, u hoeft uw camera niet aan te zetten. 

Vragen aan het panel?
Uw vragen kunt u via uw microfoon of via een chatbericht stellen aan onze deskundigen, eventueel zonder uw naam te noemen. Mocht het ons niet lukken om tijdens het webinar een antwoord te geven op uw vraag via de chat, dan ontvangt u uiterlijk een week na het webinar een reactie van de betreffende deskundige.

Deze online informatiebijeenkomst wordt mogelijk gemaakt door het Academisch Centrum Urogenitale Tumoren (Erasmus MC Kanker Instituut) in samenwerking met Ipsen Pharmaceutica en Janssen Oncology.