Doneer voor onderzoek naar het Coronavirus

Geef, of kom in actie voor onderzoek naar het Coronavirus

Stop Corona

Onderzoekers van het Erasmus MC willen een medicijn vinden om de ziekte te bestrijden en een vaccin om in de nabije toekomst een nieuwe uitbraak te voorkomen. Sinds de uitbraak van het Coronavirus worden grote stappen gezet. Wij willen meer onderzoek mogelijk maken. Help mee!

Wij hebben uw hulp nodig tegen Corona!

Onze onderzoekers in het Erasmus MC werken keihard om het dodelijke Coronavirus te stoppen.

Dat moet snel en daar is veel geld voor nodig. Want de tijd dringt en elke dag telt.

Help mee! Steun het baanbrekende wetenschappelijk onderzoek in het Erasmus MC en doneer.

Of start een actie op www.samenvooreengezondetoekomst.nl

Elke gift, groot of klein, is ontzettend belangrijk.

Marion Koopmans

Marion Koopmans is hoofd van de afdeling Viroscience van het Erasmus MC Rotterdam.

Luister naar de podcast van Marion Koopmans

Nieuwste ontwikkelingen

In het Erasmus MC is een allereerste antilichaam tegen het Coronavirus gevonden. Dit antilichaam voorkomt dat het virus nog kan infecteren en kan daarnaast ingezet worden bij de opsporing van het virus. Voordat het antilichaam op grote schaal geproduceerd kan worden als medicijn is nog urgent onderzoek nodig.

Medicijn: Voordat het antilichaam als medicijn op de markt kan komen, moet het door een uitgebreide ontwikkelingsfase. Dat proces begint nu en daar is geld voor nodig.

Vaccin: Een uitbraak als deze voorkomen is beter dan genezen. Dat kan alleen door de ontwikkeling van een vaccin. Een vaccin bestaat meestal uit een eiwit dat voortkomt uit een (gedood) virus. Als de mens daar een klein beetje van ingespoten krijgt gaat hij daar zelf antilichamen tegen maken. Als het virus dan een tweede keer binnendringt, herkent het immuunsysteem van de mens dit virus en gaat het afweren. Helpt u mee de ontwikkeling van dit vaccin mogelijk te maken?

Leonore Tuijt

Wilt u meer informatie over dit project of overweegt u een grote donatie? Neem dan gerust contact op: l.tuijt@erasmusmc.nl of 010 703 48 02.

Naar ons team