Nalaten aan de Erasmus MC Foundation

Wist u dat u ook een goed doel kunt opnemen in uw testament? U laat dan (een deel van) uw eigendommen na aan het goede doel. Dit kunnen goederen zijn of een geldbedrag. Wanneer u nalaat aan de Erasmus MC Foundation bepaalt u zelf aan welk ziektebeeld of onderzoek uw nalatenschap wordt besteed. Uw nalatenschap legt u altijd bij de notaris vast in een testament.

U kunt op verschillende manieren nalaten aan de Erasmus MC Foundation: via een erfstelling of een legaat.

nalaten erfstelling

Een erfstelling

In uw testament kunt u één of meerdere erfgenamen benoemen. Dit kunnen personen, maar ook organisaties zijn. U bepaalt zelf welk percentage van uw nalatenschap iedere erfgenaam ontvangt. Naast uw geliefde kunt u er dus ook voor kiezen om de Erasmus MC Foundation te benoemen als erfgenaam.

Nalaten legaat

Een legaat

Een legaat is een bepaald goed of een bepaalde som geld dat u aan een goed doel of persoon nalaat. Een voorbeeld is een meubelstuk, sieraad of geldbedrag. In uw testament kunt u ook een legaat opnemen dat ten goede komt aan de Erasmus MC Foundation.

Schenken en nalaten pagina

Waarom nalaten aan de Erasmus MC Foundation?

Met uw bijdrage aan de Erasmus MC Foundation maakt u belangrijk en baanbrekend wetenschappelijk onderzoek in het Erasmus MC mogelijk. Dankzij deze onderzoeken kunnen wij de behandeling van en zorg voor patiënten blijven verbeteren. U kunt nalaten aan een onderzoek of ziektebeeld naar eigen keuze. Zo kunt u bijdragen aan onderzoek dat u na aan het hart ligt.

Benieuwd waaraan u kunt nalaten? Bekijk hier alle fondsen en onderzoeken. Heeft u vragen over deze fondsen en onderzoeksprojecten? Of bent u op zoek naar een onderzoek dat u niet terugvindt op onze website? Neemt u dan gerust en geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij voorzien u graag van meer informatie.

Geen erfbelasting

De Erasmus MC Foundation is aangemerkt als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dit betekent dat de Erasmus MC Foundation geen erfbelasting betaalt over uw nalatenschap aan de foundation. Uw nalatenschap komt volledig ten goede aan het ziektebeeld of onderzoek van uw keuze.

Meer weten?

Een testament moet altijd worden opgesteld door een notaris. Wilt u hier meer over weten? Neem dan vrijblijvend contact op met Shakira Sohier via foundation@erasmusmc.nl of bel naar 010 – 70 34 802. Ook uw eigen notaris kan u informeren over nalaten, schenken en het opstellen van een testament.

Shakira Sohier