Livestream Urologische kanker, vrijdag 17 september, 16.00 uur

Nieuwe ontwikkelingen in Urologische kankerzorg “Gesprekken tussen patiënten en behandelaars”

Op vrijdag 17 september 2021 van 16:00-17:00 uur wordt vanuit het Erasmus Medisch Centrum Kanker Instituut een digitale bijeenkomst gehouden door de expert groep Urogenitale Tumoren over kanker van de prostaat. Van 16:00-17:00 uur bent u van harte welkom om dit seminar online bij te wonen; ook kunt u uw vragen stellen en in gesprek gaan. Drie clinici zullen na een korte uiteenzetting direct aspecten van diagnostiek en behandeling bespreken die voor u van interesse kunnen zijn.

U kunt deelnemen door een verzoek te sturen naar patientenseminar@erasmusmc.nl, waarna u een link ontvangt die toegang geeft tot het event. Deze link opent om 15:50 uur. U hoeft daarbij geen camera te gebruiken en kunt zo u wilt anoniem participeren en uw vragen stellen via de microfoon of via een chat-bericht.

Programma:

  • Welkom
  • Persoonlijke ervaring van een patiënt met prostaatkanker
  • “De behandeling van urine incontinentie na operatie”. Dr Bertil Blok, uroloog
  • “De behandeling van erectiële disfunctie”, Dr Willem Boellaard, uroloog-seksuoloog
  • “Tumorbehandeling op basis van genetische testen”. Dr Debbie Robbrecht, internist oncoloog
  • Vragen en discussie

Deze online informatiebijeenkomst wordt mogelijk gemaakt door het Academisch Centrum Urogenitale Tumoren (Erasmus MC Kanker Instituut) in samenwerking met Ipsen Pharmaceutica, Janssen Oncology en de Prostaatkankerstichting.