Actueel

Blijf op de hoogte van het nieuws, onderzoeken en evenementen

Topbrands doneert 1.000 Rooming-in pakketten

De afdeling Brand & Private Label van Topbrands heeft ruim 1.000 boxen met verzorgingsproducten gedoneerd aan de Erasmus MC Foundation.

Lees meer

Samen maken we kanker kansloos

Op 2 en 3 juli vond de Run4Daniel en Swim4Daniel plaats in Rotterdam. Beide evenementen waren een groot succes; dit heeft ruim €191.180,- opgeleverd voor blaaskankeronderzoek in het Erasmus MC Kanker Instituut.

Lees meer over de evenementen

Doelbesteding MKK 2022

De opbrengst van Maak Kanker Kansloos 2022 wordt besteed aan onderzoek naar blaaskanker. Er is dringend behoefte aan effectievere én betere behandeling van blaaskanker.

Lees meer over de doelbesteding

Lintje voor RvT-lid prof. mr. Tea Mellema

Bijzonder trots zijn wij op prof. mr. Tea Mellema-Kranenburg om haar benoeming tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Zij is lid van de Raad van Toezicht van de Erasmus MC Foundation.

Lees meer

€225.700 opgehaald tijdens De Westlandse Ride

Er is maar liefst 227.500 euro opgehaald tijdens de 5e editie van De Westlandse Ride. Deelnemers kwamen afgelopen weekend in actie om geld op te halen voor onderzoek in het Erasmus MC Kanker Instituut.

Lees meer over dit evenement

Plas je bloed, dat is niet goed

In de maand mei vragen artsen en vepleegkundigen extra aandacht voor blaaskanker. Met de nadruk op roken en meer aandacht voor vrouwen.

Lees meer over deze awareness maand

NIEUW FONDS: Diederik Gommers IC Fonds

Na de intensieve corona-periode willen artsen, verpleegkundigen en onderzoekers nu de stap maken naar de IC 2.0 én de groene IC. Steun deze stap.

Lees meer over dit nieuwe fonds

Samen maken we Kanker Kansloos

Dit jaar lopen en zwemmen we kanker kansloos op zaterdag 2 juli en zondag 3 juli tijdens de Run4Daniel en de Swim4Daniel! Samen lopen en/of zwemmen we voor een toekomst zonder kanker. Voor wie loop of zwem jij kanker kansloos?

Lees meer en schrijf u in

Erasmus MC Vriendendag 2022

Op 9 april vond de online Vriendendag plaats. Via een livestream werd een programma met interessante sprekers en boeiende onderwerpen uitgezonden.

Bekijk de uitzending hier

Joke Boonstra Rotterdamse Zakenvrouw 2022

Erasmus MC-bestuurder Joke Boonstra is op woensdag 6 april uitgeroepen tot Rotterdamse Zakenvrouw van het jaar 2022. Wij feliciteren Joke met deze welverdiende prijs!

Lees meer

Samenwerking FC Barcelona

Robert-Jan de Vos heeft in samenwerking met voetbalclub FC Barcelona meegewerkt aan een boek om peesblessures in het voetbal beter te behandelen.

Lees meer over dit boek

€10.000 voor slokdarmkanker

Op 18 maart werd de cheque overhandigd van Kees Classic. Een sportief evenement ter nagedachtenis aan Kees van der Helm. Ook dit jaar is er een mooi bedrag opgehaald.

Lees meer over deze actie

Scholieren halen €39.000 op

In Sport en Event Center Beusichem werd 20 maart gesport voor baanbrekend onderzoek naar hersentumoren. Met een fantastisch opbrengst!

Lees meer over deze actie

Steun de HIV-zorg in Oekraïne

De hiv/aids-zorg in Oekraïne wordt bedreigd door een ongekend gewapend conflict. Het initiatief #aware.hiv Ukraine dare to care is gestart om de Oekraïense bevolking te steunen.

Lees meer over dit initiatief

Stilstaan bij HPV

HPV veroorzaakt ongeveer 5% van alle kankers. Het is een veelvoorkomend virus. De beste manier om je tegen HPV te beschermen is een vaccinatie.

Lees meer over HPV

Nieuwe functie voor prof. dr. Stefan Sleijfer

De Raad van Toezicht Erasmus MC heeft prof. dr. Stefan Sleijfer met ingang van 28 februari 2022 benoemd tot voorzitter Raad van Bestuur.

Lees meer over zijn nieuwe functie

Virologen vlog - Dr. Miranda de Graaf

Wat zijn interessante waarnemingen geweest in het rioolwateronderzoek naar het coronavirus? Antwoorden op deze vraag én meer komen aan bod in deze vlog van dr. Miranda de Graaf.

Bekijk de vlog hier

Reactie op Nieuwsuur

In een publicatie van Nieuwsuur wordt ten onrechte de suggestie gewekt dat een lid van de Raad van Toezicht van de Erasmus MC Foundation, tevens lid van de RvB van het Erasmus MC, invloed zou kunnen hebben op de toekenning van onderzoeksgelden.

Lees de reactie hier

Onderzoek melanoom cellen bloed

In de FAME studie gaat de onderzoeksgroep olv prof.dr. John Martens, door bloed te filteren, op zoek naar melanoom cellen in het bloed.

Benieuwd naar dit onderzoek? Lees meer

Virologen vlog - Dr. Annemiek van der Eijk

Waarom is onderzoek naar een virusinfectie zo belangrijk? Hoe kunnen we infectie met het coronavirus voorkomen? Dr. Annemiek van der Eijk legt het in deze video uit.

Bekijk de vlog hier

Mensen met dementie gezocht

Florine Bax onderzoekt de effecten van persoonlijke voorkeursmuziek op mensen met dementie. Zij zoeken mensen met dementie die mee willen werken aan dit onderzoek.

Lees meer en meld je aan

Samen touren tegen kanker

Samen de strijd aangaan voor een betere behandeling van kanker. Gezellig fietsen met kinderen of kleinkinderen, touren op eigen tempo of meefietsen in het peloton. Met afstanden van 25 t/m 125 km is er voor ieder wat wils.

Lees meer over dit evenement

Boost voor digitale cardiologie

Dr. ing. Nico Bruining noemt zijn vakgebied graag ‘digitale cardiologie’. Zijn nieuwste project is het interpreteren van hartfilmpjes met artificial intelligence (AI).

Lees meer over dit project

Terugkijken: Webinar Erfelijkheid bij Dementie

Verschillende onderwerpen komen aan bod: Erfelijkheid bij dementie, de begeleiding bij genetisch onderzoek en wat wij over erfelijkheid kunnen leren van wetenschappelijk onderzoek.

Bekijk het webinar terug

Nieuwe behandeling asbestkanker

Mensen met asbestkanker leven vaak niet langer dan twaalf maanden na diagnose. Asbestkanker, ook wel mesothelioom, is een ziekte die ontstaat door inademing van asbestvezels. Lees meer over het onderzoek naar een nieuwe behandeling.

Lees meer over dit onderzoek

Het Erasmus MC legt uit: Aneurysma’s

Wat is een aneurysma? Waarom heb ik een aneurysma? Deze vragen én meer worden beantwoord in de video’s over aneurysma.

Bekijk de video’s hier

Meest effectieve oefeningen springersknie

Onderzoekers van het Erasmus MC hebben onderzoek gedaan naar de meest effectieve oefeningen voor sporters met een springersknie. Patiënten of hun zorgverleners kunnen deze oefeningen gebruiken.

Lees meer over dit onderzoek

Uniek onderzoek mogelijk door nalatenschap

De Erasmus MC Foundation – Daniel den Hoed Fonds heeft begin dit jaar een prachtige gift ontvangen uit de nalatenschap van de heer Pieter Dedert. Deze gift wordt gebruikt voor een uniek lab en uniek kankeronderzoek.

Lees meer over de besteding