Actueel

Blijf op de hoogte van het nieuws, onderzoeken en evenementen

Erasmus MC Vriendendag 2022

Op 9 april vond de online Vriendendag plaats. Via een livestream werd een programma met interessante sprekers en boeiende onderwerpen uitgezonden.

Bekijk de uitzending hier

Joke Boonstra Rotterdamse Zakenvrouw 2022

Erasmus MC-bestuurder Joke Boonstra is op woensdag 6 april uitgeroepen tot Rotterdamse Zakenvrouw van het jaar 2022. Wij feliciteren Joke met deze welverdiende prijs!

Lees meer

Samenwerking FC Barcelona

Robert-Jan de Vos heeft in samenwerking met voetbalclub FC Barcelona meegewerkt aan een boek om peesblessures in het voetbal beter te behandelen.

Lees meer over dit boek

€10.000 voor slokdarmkanker

Op 18 maart werd de cheque overhandigd van Kees Classic. Een sportief evenement ter nagedachtenis aan Kees van der Helm. Ook dit jaar is er een mooi bedrag opgehaald.

Lees meer over deze actie

Scholieren halen €39.000 op

In Sport en Event Center Beusichem werd 20 maart gesport voor baanbrekend onderzoek naar hersentumoren. Met een fantastisch opbrengst!

Lees meer over deze actie

Steun de HIV-zorg in Oekraïne

De hiv/aids-zorg in Oekraïne wordt bedreigd door een ongekend gewapend conflict. Het initiatief #aware.hiv Ukraine dare to care is gestart om de Oekraïense bevolking te steunen.

Lees meer over dit initiatief

Stilstaan bij HPV

HPV veroorzaakt ongeveer 5% van alle kankers. Het is een veelvoorkomend virus. De beste manier om je tegen HPV te beschermen is een vaccinatie.

Lees meer over HPV

Nieuwe functie voor prof. dr. Stefan Sleijfer

De Raad van Toezicht Erasmus MC heeft prof. dr. Stefan Sleijfer met ingang van 28 februari 2022 benoemd tot voorzitter Raad van Bestuur.

Lees meer over zijn nieuwe functie

Virologen vlog - Dr. Miranda de Graaf

Wat zijn interessante waarnemingen geweest in het rioolwateronderzoek naar het coronavirus? Antwoorden op deze vraag én meer komen aan bod in deze vlog van dr. Miranda de Graaf.

Bekijk de vlog hier

Reactie op Nieuwsuur

In een publicatie van Nieuwsuur wordt ten onrechte de suggestie gewekt dat een lid van de Raad van Toezicht van de Erasmus MC Foundation, tevens lid van de RvB van het Erasmus MC, invloed zou kunnen hebben op de toekenning van onderzoeksgelden.

Lees de reactie hier

Onderzoek melanoom cellen bloed

In de FAME studie gaat de onderzoeksgroep olv prof.dr. John Martens, door bloed te filteren, op zoek naar melanoom cellen in het bloed.

Benieuwd naar dit onderzoek? Lees meer

Virologen vlog - Dr. Annemiek van der Eijk

Waarom is onderzoek naar een virusinfectie zo belangrijk? Hoe kunnen we infectie met het coronavirus voorkomen? Dr. Annemiek van der Eijk legt het in deze video uit.

Bekijk de vlog hier

Mensen met dementie gezocht

Florine Bax onderzoekt de effecten van persoonlijke voorkeursmuziek op mensen met dementie. Zij zoeken mensen met dementie die mee willen werken aan dit onderzoek.

Lees meer en meld je aan

Samen touren tegen kanker

Samen de strijd aangaan voor een betere behandeling van kanker. Gezellig fietsen met kinderen of kleinkinderen, touren op eigen tempo of meefietsen in het peloton. Met afstanden van 25 t/m 125 km is er voor ieder wat wils.

Lees meer over dit evenement

Terugkijken: Webinar Erfelijkheid bij Dementie

Verschillende onderwerpen komen aan bod: Erfelijkheid bij dementie, de begeleiding bij genetisch onderzoek en wat wij over erfelijkheid kunnen leren van wetenschappelijk onderzoek.

Bekijk het webinar terug

Nieuwe behandeling asbestkanker

Mensen met asbestkanker leven vaak niet langer dan twaalf maanden na diagnose. Asbestkanker, ook wel mesothelioom, is een ziekte die ontstaat door inademing van asbestvezels. Lees meer over het onderzoek naar een nieuwe behandeling.

Lees meer over dit onderzoek

Het Erasmus MC legt uit: Aneurysma’s

Wat is een aneurysma? Waarom heb ik een aneurysma? Deze vragen én meer worden beantwoord in de video’s over aneurysma.

Bekijk de video’s hier

Meest effectieve oefeningen springersknie

Onderzoekers van het Erasmus MC hebben onderzoek gedaan naar de meest effectieve oefeningen voor sporters met een springersknie. Patiënten of hun zorgverleners kunnen deze oefeningen gebruiken.

Lees meer over dit onderzoek

Uniek onderzoek mogelijk door nalatenschap

De Erasmus MC Foundation – Daniel den Hoed Fonds heeft begin dit jaar een prachtige gift ontvangen uit de nalatenschap van de heer Pieter Dedert. Deze gift wordt gebruikt voor een uniek lab en uniek kankeronderzoek.

Lees meer over de besteding