Mooie opbrengst Daniel den Hoed Golftoernooi 2023 van €65.747 voor onderzoek hersentumoren

Op maandag 25 september 2023 was de negende editie van het Daniel den Hoed Golftoernooi. Een dag om te genieten op de baan van Golfclub Kleiburg. Tijdens deze zonnige editie is er een fantastisch bedrag opgehaald voor onderzoek naar hersentumoren: €65.747,39.

Deze jaarlijkse golfdag organiseert het Daniel den Hoed Fonds samen met een aantal trouwe partners: MKB Rotterdam Rijnmond (Pieter van Klaveren), Golfclub Kleiburg, Bon Bon Party Services (Marcel Baanen), Embrace Life (Rob Candeias), Ecclesia en Geven is Leven (Wim de Bundel). Ieder draagt vanuit zijn of haar vakgebied een steentje bij aan de organisatie. Alleen met elkaar kunnen we namelijk kanker kansloos maken.

De gehele opbrengst van het golftoernooi wordt dit jaar in het Erasmus MC Kanker Instituut besteed aan wetenschappelijk onderzoek naar hersentumoren. Naast dat het een gezellige dag beloofd te worden, draagt u dus ook bij aan het goede doel. Samen maken we kanker kansloos!

Wil je er volgend jaar, medio september 2024, weer bij zijn? Meld je dan alvast aan voor de interesselijst, dan houden we je te zijner tijd op de hoogte van de inschrijvingen.

Ambassadeurs

Marcel Baanen, Rob Candeias, Pieter van Klaveren, Leonore Tuijt, Wim de Bundel en Robèr Willemsen.

Doelbesteding 2023

Op dit moment is hersenkanker één van de moeilijkst te behandelen vormen van kanker. En dat is tragisch, want juist deze vorm van kanker komt relatief vaak voor bij jonge mensen. In het Erasmus MC Hersentumorcentrum werken artsen, verpleegkundigen en onderzoekers samen in de strijd tegen hersenkanker. Het Hersentumorcentrum is toonaangevend in onderzoek naar en de behandeling van hersentumoren. Een nieuwe ontdekking wordt binnen het Erasmus MC snel in de praktijk getoetst. Met steeds als doel om patiënten de beste behandeling en de best mogelijke kwaliteit van leven te bieden.

De opbrengst van het Daniel den Hoed Golftoernooi wordt besteed aan onderzoek naar een betere behandeling van hersentumoren.

Daniel den Hoed Fonds

Daniel den Hoed Fonds steunt baanbrekend wetenschappelijk onderzoek in het Erasmus MC Kanker Instituut. Speerpunt van onderzoek in het Erasmus MC Kanker Instituut is de verdere ontwikkeling van therapie op maat voor elke individuele patiënt op basis van de laatste wetenschappelijke resultaten. Ons doel is om zoveel mogelijk geld in te zamelen om hoogstaande behandelingen mogelijk te maken die precies passen bij het individu. Het doel: iedere patiënt het juiste medicijn, in de juiste dosis, op het juiste moment en voor de juiste duur voor een maximaal resultaat. Want ieder mens is anders.

Shakira Sohier

Vragen of opmerkingen?

Wilt u meer weten over het golftoernooi? Neem dan contact met ons op.

Shakira Sohier contactpersoon Daniel den Hoed Fonds: 06 – 186 356 35 of s.sohier-borst@erasmusmc.nl

Patricia Gijp contactpersoon MKB Rotterdam Rijnmond: 06 – 214 998 12 of patricia.gijp@mkb-rotterdam.nl

Golftoernooi afbeeldingen