Doe je ook mee?

Op maandag 27 september 2021 vindt de zevende editie van het Daniel den Hoed Golftoernooi plaats. Op de baan van Golfclub Kleiburg kun je genieten van een all inclusive arrangement. De dag begint om 11.30 uur en eindigt om 22.00 uur. Een volledig gevuld programma, inclusief drankjes, lunchbuffet en diner zit bij de prijs van €1500,- voor vier golfers inbegrepen. Meld je aan via het onderstaande formulier.

  • Datum: Maandag 27 september
  • Bijdrage: €1500,- per flight (vier golfers)
    All-in: incl. eten & drinken en entertainment
  • Locatie: Golfclub Kleiburg (Krabbeweg 9, 3231 NB Brielle)

Sfeer proeven? Onderin deze pagina vind je de aftermovie van het golftoernooi 2019.

Niet meedoen, wel doneren?

Niet meedoen maar wel wetenschappelijke onderzoek in het Erasmus MC Kanker Instituut steunen? Dat kan via onderstaande button. Indien je graag een factuur ontvangt voor het doen van een donatie, neem dan contact op met Chantal Gerla via c.gerla@erasmusmc.nl.

Online veiling

Voor het golftoernooi zijn we een online veiling gestart met de meest toffe items! Bied bijvoorbeeld mee op een door Marit Bouwmeester gesigneerd Allianz huldiging shirt! De online veiling geeft werkelijk iedereen de mogelijkheid mee te doen. Voor ieder budget zijn er unieke items en je kunt anoniem bieden.

Daniel den Hoed Fonds

Daniel den Hoed Fonds steunt baanbrekend wetenschappelijk onderzoek in het Erasmus MC Kanker Instituut. Speerpunt van onderzoek in het Erasmus MC Kanker Instituut is de verdere ontwikkeling van therapie op maat voor elke individuele patiënt op basis van de laatste wetenschappelijke resultaten.

Ons doel is om zoveel mogelijk geld in te zamelen om hoogstaande behandelingen mogelijk te maken die precies passen bij het individu. Het doel: iedere patiënt het juiste medicijn, in de juiste dosis, op het juiste moment en voor de juiste duur voor een maximaal resultaat. Want ieder mens is anders.

Een vol bezet toernooi gaat een significante bijdrage leveren voor patiënten met kanker, zodat we samen de overwinning op kanker dichterbij kunnen brengen. Samen maken we kanker kansloos!

Doelbesteding 2021

Het Daniel den Hoed Fonds heeft besloten het onderzoek van Ralph Stadhouders te ondersteunen. Als moleculair bioloog in het Erasmus MC Kanker Instituut doet Ralph Stadhouders onderzoek naar de rol van ons immuunsysteem bij kanker. Kankercellen kunnen het immuunsysteem voor de gek houden, waardoor T-cellen niet meer instaat zijn de kankercellen op te ruimen. Het doel van het onderzoek is te achterhalen hoe we de belangrijke T-cellen weer zodanig geactiveerd krijgen dat zij in actie komen tegen de kankercel.

Eén van de ontsnappingsmechanismen die tumorcellen gebruiken om aan de anti-tumor-T-cel afweer te ontkomen is de aanmaak van zogenaamde checkpoint-moleculen. Deze checkpoint-moleculen zorgen ervoor dat T-cellen hun anti-tumoractiviteiten niet meer kunnen uitoefenen en dus de kankercel niet kunnen doden. Inmiddels zijn er immuun therapeutische medicijnen ontwikkeld die erop gericht zijn de checkpoint-moleculen te blokkeren, waardoor onze anti-tumor afweer juist weer versterkt wordt.

Deze zogenaamde IC-remmers hebben een revolutie teweeg gebracht in de behandeling van kanker. De IC-remmers hebben anti-kanker responsen laten zien bij patiënten waar eerst geen succesvolle behandeling beschikbaar was. Echter, ondanks het feit dat de reacties in een subgroep van patiënten zeer veelbelovend is, reageert een groot deel van de patiënten niet op de bestaande IC-remmers.

Het onderzoek van Stadhouders richt zich op het verder ontrafelen van de werking van de IC-remmers; als we beter begrijpen waarom de IC-remmers bij een groot deel van de patiënten nog niet werkt, dan kunnen we ook stappen maken naar behandelingen die wél effectief zijn.

Ambassadeurs

Peter Rijneveldshoek

Pieter van Klaveren

Logo MKB Rotterdam Rijnmond_2021

Marcel Baanen

BonBon_Logo-CateringEvents-RGB

Wim de Bundel

Mario Kadiks

Vragen over het golftoernooi?

Patricia Gijp

MKB Rotterdam Rijnmond

010 262 03 75   |  patricia.gijp@mkb-rotterdam.nl

Shakira Sohier-Borst

Erasmus MC Foundation-Daniel den Hoed Fonds

06 18 63 56 35   |  s.sohier-borst@erasmusmc.nl